קבוצת הפורמולה סטודנטים של אוניברסיטת בן גוריון
שלום לקהילה המדהימה!
קוראים לי תובל ואני בוגר מחזור 46 של מאפס למאה, סטודנט שנה רביעית להנדסת מכונות וראש קבוצת הפורמולה של האוניברסיטה.
אני רוצה לשתף אתכם בפרויקט המדהים הזה שיש לי את הזכות לנהל אותו.
לפני 20 שנה, באו מספר סטודנטים מאוניברסיטת בן גוריון ששמעו על סבב התחרויות העולמי formula student, והחליטו להקים גם קבוצה בבן גוריון.
הרעיון מאחורי התחרויות היה לתת ידע מעשי לסטודנטים להנדסה תוך כדי התואר והדרך הכי טובה לעשות את זה היא לתכנן רכב מירוץ ולהתחרות איתו.
במהלך השנים הקבוצה בנתה והתחרתה עם 11 רכבים שונים, כיום הקבוצה בנויה מ5 ענפים ובסה"כ 120 סטודנטים.
בשנים האחרונות התחרות הפכה לתחרות של רכבים חשמליים וגם אנחנו עשינו את המעבר לרכב חשמלי, כןכן גיתאי יגיד שרכב חשמלי זה משהו בסגנון של השאיפה האנושית להרס עצמי (תסלח לי אם הציטוט לא מדוייק), אבל כרגע זה ההתמקדות שעושים.
הרכב שרואים בתמונה זה הרכב האחרון שהקבוצה ייצרה והתחרה בקיץ בצרפת.
אני מידי פעם אשתף דברים ובעיות הנדסיות מהפרויקט פה שגם את תהנו מהתהליך שאנחנו עושים. מוזמנים לשאול שאלות לדבר איתי על הכל מבחירת הצינורות לשלדה, לאיזה מנועים חשמליים שמנו וגם שאלות על הקוד של הבקרים ברכב. ואפילו על זה שהרכב מתחרה גם במקצים אוטונומיים.
כמובן אם יש פה מהנדסי חשמל מכונות ואנשי תוכנה שיירצו לעזור ולתמוך זה יהיה מבורך, ככה הסטודנטים יוכלו להעשיר את הידע שלהם עוד. ובמקביל אם יש פה אנשי ייצור cnc ודברי כאלה גם אשמח שניצור קשר לשיתופי פעולה.

לכל מי שרוצה כמובן שאני אעדכן כאן ומוזמנים לעקוב ברשתות החברתיות בנוסף BGRacing