אבחון תקלת מצמד (קלאץ') + מחפש מקום לעבודה משותפת
שלום לכולם,
יש לי הונדה סיוויק דור 9, FK2, שנת 2012, תוצרת בריטניה, מנוע R18Z4 (1.8 ליטר אטמוספרי), גיר ידני, האצ'בק 5 דלתות.
היסטוריה:
בשנתיים האחרונות הוחלף המצמד (קלאץ') פעמיים. כבר אחרי ההחלפה הראשונה היה קושי לשלב הילוכים בבוקר — מה שמצביע שהבוכנה התחתונה של מערכת ההפעלה ההידראולית של המצמד (קלאץ') (CSC) לא עבדה כמו שצריך מהרגע הראשון. אחרי ההחלפה השנייה היו רעידות חזקות בנקודת החיבור, ולאחר מכן נעשתה חריטה לגלגל התנופה. אחרי החריטה נקודת החיבור הייתה נמוכה מאוד — הייתי לוחץ עד הסוף וכמעט לא משתחרר. המוסך טיפל במשהו במערכת ההידראולית ונקודת החיבור חזרה לאמצע.
התקלה הנוכחית:
בנסיעה בכביש מהיר פתאום לא ניתן היה להכניס הילוך — הדוושה לחוצה אבל ידית ההילוכים לא נכנסת, כאילו המצמד (קלאץ') לא משתחרר בכלל.
בדיקות שעשיתי:
ניסיתי להרים מצמד (קלאץ') בהילוך שלישי עם בלם יד מושך — המנוע לא כבה מיד אלא "נלחם" כמה שניות לפני שנחנק, מה שמצביע על החלקת מצמד (קלאץ'). נקודת החיבור של הדוושה נמצאת בערך באמצע — לא נמוכה מדי ולא גבוהה מדי. בנוסף, כשהרכב עומד בניוטרל עם מנוע דולק, אחרי כמה דקות מגיע ריח גומי שרוף — גם כשלא נוגעים בדוושה בכלל.
האבחנה שלי:
הבוכנה התחתונה של מערכת ההפעלה ההידראולית של המצמד (קלאץ') (CSC) תקועה בלחיצה חלקית — גורמת לדיסק לשרוף על גלגל התנופה כל הזמן, ולכן גם ריח הגומי בניוטרל. הדיסק עצמו בלוי מבלאי מואץ של שנתיים עם CSC לא תקין.
רשימת החלפה מתוכננת:
דיסק מצמד (קלאץ') + פלטת לחיצה (שמש) (Pressure Plate)
בוכנה תחתונה של מערכת ההפעלה ההידראולית של המצמד (קלאץ') (CSC)
בוכנה עליונה של מערכת ההפעלה ההידראולית של המצמד (קלאץ') (מאסטר צילינדר)
נוזל DOT 3
גלגל תנופה - לבדיקה חזותית בפתיחה, כבר עבר חריטה אחת
צינור גמיש - לבדיקה
אשמח לדעת אם האבחנה נכונה או אם פספסתי משהו.
מחפש עזרה:
אני מתכנן לבצע את העבודה בעצמי אך אין לי מקום מתאים. אם יש מישהו מקום עבודה פנוי שמעוניין להשתתף בפרויקט או פשוט להשאיל מקום, אשמח מאוד לשמוע.
תודה רבה!

אם אתה מאזור השרון מוזמן לדבר איתי. יש לי מקום וגם כלים. 0545744810