top of page
קהילת הסוויצ'רים בוגרי סוויץ' בראש הקורס מאפס למאה 0-100

קהילת הסוויצ'רים

ציבורי·641 בוגרים

מצבר או אלטרנטור?

מצבר או אלטרנטור? או אולי משהו אחר?

אשמח לעצות. מזדה דמיו 2002 (בשנים הבאות זה נהיה מאזדה 2). מצבר בן פחות משנה, עדיין באחריות. אבל נראה לי שהבעיה באלטרנטור: במהלך נסיעה לקראת עצירה, לפתע ההגה כח מבוטל, ונדלקת נורית שגם אומרת את זה. לרוב מייד לאחר מכן הטורים יורדים, הרכב נכבה. ולא מניע (עושה רעשים של ניסיון להניע, כאילו המצבר די גמור). אבל לא בהכרח. אם אני מצליח לעצור ומייד בניוטרל לתת גז, הטורים עולים, הנורית הגה נכבית, וההגה חוזר למצב רגיל. בנסיעה קצרה לרוב זה לא קורה, אבל נסיעה של 20-30 ק'מ כבר נכבה לי פעמיים ואפילו חמש פעמים. תמיד מניע בקלות עם מצבר נייד שאני מקפיד שיהיה ברכב. במצב רגיל, כלומר אם לא סיימתי עם רכב כבוי עקב הבעיה, אלא רכב כבוי כי הגעתי ליעד, אז התרשמתי שהרכב כן יניע גם כמה ימים לאחר מכן ללא בעיה. הייתכן מגע רופף באלטרנטור? איזה בדיקות ניתן לעשות כדי להבין האם הצבר תקין, האם האלטרנטור תקין? כן ניתקתי מצבר לאחר התנעה פעם אחת, לשם בדיקה בסיסית, והרכב לא נכבה. המון תודה!

169 צפיות
אוראל אליצור
05 באוק׳ 2025

נשמע כמו אלטנרתור, ניתן לבדוק עם מולטימטר את האלטנרתור אם יש לך, בכללי כדאי לך לבדוק את הרצועת אוויזרים ביד לראות שהיא לא רופפת או יבשה מידי

בוגרים

bottom of page