טעות של מתחילים
אז אחרי הפוסט הקודם שלי בעניין החלפת אטם מכסה שסתומים של הרכב של אישתי (ספורטאז' 2015), קניתי כמעט כל מה שצריך וניגשתי לעבודה עם הרבה יומרנות ואפס ניסיון. פתחתי את המכסה לפי הסדר הנראה לעין ולא לפי ההוראות. כי למה לא לסבך אם אפשר...?! הוצאתי את הגומייה שהייתה דיי גמורה ושבורה, תהליך דיי פשוט. וניקיתי את השאריות מהגומייה הקודמת כלפיי חוץ. שמתי את הגומייה החדשה במכסה ומרחתי דבק של ויקטור בפינות ומקומות המועדים לפורענות. החזרתי את המכסה והברגתי את הברגים בהצלבה (כמובן שלא לפי הוראות היצרן, כי למה לא לסבך כאמור?!) ובבורג האחרון חיזקתי יותר מידי וגזרתי אותו. יש לי כמה שאלות בעניין: 1. איך אפשר להוציא את הבורג הגזור בלי להרוס עוד משהו?
2. האם אני צריך להוציא את הברגים ולהחזיר אותם לפי ההוראות או שזה לא מהותי?
3. במידה וכן, הגומייה החדשה תיהרס ואצטרך לעשות הכל מהתחלה?

גם אני הייתי ממחזר את האטם במידה והוא נראה פיקס ודנדש ואם שמת אותו רק לאחרונה.
לגבי השאר מסכים עם יגיל.
ממליץ תמיד ובמיוחד בתחילת הדרך לשבת בבית מול המחשב עם הספר פתוח ולעבור על כל הפרוסס שהולכים לבצע. על הדרך יכול להיות גם שנגלה פתאום שלאותה עבודה דרושים לנו כלים מיוחדים שאולי חסר ואז יש זמן להתארגן עליהם (ואגב גם בהמשך, אני אישית מיישם תמיד את הטיפ בכל עבודה שאני ניגש לבצע בפעם הראשונה. ולא, אם נגיד החלפתי אטם מכסה שסתומים בצ׳ירוקי זה לא אומר שהפרוסס זהה לחלוטין (במיוחד מבחינת מומנטים, אבל לא רק) בדגם אחר של אותה חברה ובטח ובטח ברכבים של יצרנים אחרים.
אם אתה זוכר בסדנה האחרונה סיפרתי לכם על האום צירייה של הסיאט איביזה שמסתבר שצריך שם בוקסה ספציפית מאוד - 36 עם 12 צלעות. אחרי זה הסתבר שגם הניתוק של הצירייה עצמה מהגיר היה שונה לחלוטין מהמקובל ועם ביט מיוחד קטן של 12 צלעות היה צריך לפתוח 6 ברגים קטנים במקום לחלוץ מהגיר.
אז במקרה הזה לא הצלחנו למצוא ספר טיפולים מתאים ולכן לא יכולנו לדעת מראש במה ניתקל עד שהתחלנו כבר לעבוד על הרכב.
וזה שפירקתי במצטבר כמויות של ציריות מרכבים שונים, אבל לא באיביזה לא תרם לי לעניין מראש בכלום.
אז נאלצנו לקפל וחזרנו שוב רק אחרי שהבאנו את הכלים המתאימים.
לא מעט פעמים הדרך הקצרה היא הארוכה וגם הפוך😅